Лікування сухості, печіння та почервоніння очей

Лікування сухості, печіння та почервоніння очей

Зміст

Печіння та сухість очей є поширеною проблемою, яка має багато причин. Якщо проблема не зникає, стан погіршується, слід негайно звернутись до лікаря. Регулярні візити до офтальмолога – це турбота про власне здоров’я та своєчасне виявлення можливих захворювань очей, в період коли їх легше виправити або вилікувати. Сучасний відділ офтальмології в МЦ Oculus у Львові пропонує якісну діагностику та лікування очних захворювань у дорослих та дітей: від профілактичного обстеження до найскладніших хірургічних методів лікування. Медичний центр надає пацієнтам комплексне медичне обслуговування та широкий спектр послуг більше 10 напрямків.

Причини виникнення дискомфорту

Лікування сухості і печіння очей починається з усунення причини.

  • Якщо дискомфорт є наслідком багатогодинної роботи за комп’ютером. По можливості постарайтеся забезпечити повноцінний відпочинок і обмежити час роботи.
  • Ви надто мало спите? Змініть обстановку і забезпечте собі хороший нічний відпочинок. Пам’ятайте, що недосип також може спричинити проблеми з концентрацією, головні болі та навіть зниження імунітету.
  • Якщо ви носите контактні лінзи, але не приділяєте особливої ​​уваги їх гігієні, почніть зі зміни звичок. В іншому випадку профілактичні заходи принесуть лише тимчасове полегшення, а проблема виникне знову.

Спеціальні очні краплі

Одним із тимчасових рішень проблеми сухості та печіння очей є спеціальні очні краплі та засоби по догляду, які мають зволожуючі та заспокійливі властивості. Вони дуже швидко знімають дискомфорт і зменшують його вираженість.

Корисні рекомендації та поради

Ми часто сприймаємо втому, сухість, печіння та свербіж очей як нормальне явище, Проте щоб зняти дискомфорт в очах, можна вдатися до відомих і перевірених методів. Їх застосування допомагає також в профілактичних цілях, щоб захистити очі від негативного зовнішнього впливу, сухості та печіння очей.

  1. Зволоження повітря. Низька вологість і сухе повітря негативно впливають на очі. Можна купити зволожувач повітря. Якщо ви шукаєте більш просту і дешеву альтернативу, розстеліть вологі чисті рушники або серветки на теплі радіатори. Пар, що піднімається від них, буде ефективно зволожувати повітря в кімнаті. Робіть це в опалювальний сезон, коли більшу частину часу працюють радіатори, що сушать повітря.
  2. Кондиціонер в автомобілі. Сухе холодне повітря, спрямоване на очі, сушить їх і дратує. Використовуючи кондиціонер, стежте за тим, щоб потоки повітря не потрапляли на вас прямо, краще – в сторони або вгору.
  3. Час, проведений перед екраном. Тривалі години, проведені за комп’ютером, є проблемою переважної більшості людей. Звичайно, не завжди можна обмежити час, проведений перед екраном, але у вільний час вибирайте заняття, які дозволять вашим очам відпочити. Закінчивши роботу, уникайте тривалого перегляду телевізора чи телефону. Замість цього прогуляйтеся або почитайте книгу. Ваші очі обов’язково будуть вам за це вдячні.
  4. Окуляри та лінзи з відповідними фільтрами. Якщо ви носите окуляри або коригувальні лінзи, намагайтеся вибирати ті, які мають спеціальні фільтри для відбиття синього світла випромінюваного електроприладами). Також вибирайте моделі, які захищають від шкідливих сонячних променів.
  5. Косметика для зони навколо очей. Очі дуже чутливі, тому вони легко подразнюються засобами догляду за обличчям. Завжди використовуйте ніжну косметику для області навколо очей, без речовин з інтенсивним, потенційно подразнювальним ефектом, оскільки вони посилюють печіння та сухість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *