Українська кухня: готуємо смачні традиційні сирники з METRO

Зміст

Одна з найулюбленіших страв української кухні, це сирники: їх легко впізнати за ніжною текстурою, золотавою скоринкою й делікатним вершковим ароматом. Упродовж століть вони залишаються фаворитом як ситного сніданку, так і десерту, які із задоволенням готують у великих родинах і подають у кафе, ресторанах та готелях.

Щоб зберегти традиційний смак і водночас спростити процес, торгівельна мережа METRO пропонує широкий асортимент якісних інгредієнтів і готових виробів або можливість  заморожені сирники METRO CHEF, завдяки чому навіть найзайнятіший кулінар може подати улюблену страву без зайвого клопоту.

Як приготувати сирники: основні інгредієнти для традиційних сирників

  • Сир кисломолочний. Найкраще вибирати середньої вологості (9% жиру) — він легко тримає форму й не потребує додаткового відтискання.
  • Яйця. Свіжі від локальних виробників забезпечать потрібну еластичність тіста.
  • Борошно пшеничне. Вищий ґатунок гарантує, що готові вироби матимуть гладку текстуру без грудочок.
  • Цукор і сіль. Додаються на смак, збалансувавши кислинку сиру.
  • Ваніль або цедра лимона. Опційні ароматизатори підкреслюють десертний характер страви.

Етапи приготування:

  1. Перетерти 500 г сиру крізь дрібне сито або потовкти товкачем для картоплі до однорідності.
  2. Додати 1 яйце, 2 ст. л. цукру й дрібку солі, розмішати. Ввести 2-3 ст. л. борошна, обережно аби не «перетягнути» тісто.
  3. Підсипати робочу поверхню борошном, сформувати ковбаску діаметром 4 см, нарізати шайбочки завтовшки 1,5 см й обваляти їх у борошні.
  4. Розігріти пательню з 30 мл олії на середньому вогні; обсмажувати з двох боків по 3-4 хв. до золотавої скоринки.
  5. Перекласти сирники на деко й допекти 5 хв. у духовці при 180°C — так вони залишаться ніжними всередині.

Такий базовий рецепт сирників нескладно адаптувати: замінити частину пшеничного борошна цільнозерновим або додати ложку кукурудзяного крохмалю, щоб отримати легшу текстуру.

Варіації та доповнення до класичних сирників:

  • Родзинки й сушена журавлина.
  • Кориця та мускатний горіх.
  • Цедра цитрусових.
  • Какао та шоколадні крихти.

Ідеї подачі:

  1. Сметана.
  2. Полуничне чи абрикосове варення.
  3. Мед і горіхи.
  4. Йогуртовий соус з ягодами.

Швидкі рішення для зайнятих

У динамічному міському ритмі дедалі більше споживачів довіряють напівфабрикатам, що поєднують зручність і високу гастрономічну якість. Саме тому готові сирники в METRO — ідеальна опція: повністю пропечені порції, які необхідно лише розігріти на сковороді чи в мікрохвильовці. Для професійних кухонь доступні й великі HoReCa-формати, які знижують витрати та економлять час персоналу.

Незалежно від того, чи бажаєте ви приготувати страву з нуля, чи шукаєте швидке рішення, купити сирники METRO можна у найближчому торговельному центрі мережі. Якісні інгредієнти, зручні напівфабрикати та вигідні формати роблять METRO Україна надійним партнером у створенні по-справжньому смачних сніданків удома й у закладах HoReCa.

Швидкі рішення для зайнятих

У динамічному міському ритмі дедалі більше споживачів довіряють напівфабрикатам, що поєднують зручність і високу гастрономічну якість. Саме тому готові сирники в METRO — ідеальна опція: повністю пропечені порції, які необхідно лише розігріти на сковороді чи в мікрохвильовці. Для професійних кухонь доступні й великі HoReCa-формати, які знижують витрати та економлять час персоналу.

Незалежно від того, чи бажаєте ви приготувати страву з нуля, чи шукаєте швидке рішення, купити сирники METRO можна у найближчому торговельному центрі мережі. Якісні інгредієнти, зручні напівфабрикати та вигідні формати роблять METRO Україна надійним партнером у створенні по-справжньому смачних сніданків удома й у закладах HoReCa.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *